Hall of famous management-ideas

Het komt met regelmaat voor dat ik gevraagd word of ik een goed boek weet over en dan meestal iets wat te maken heeft met organiseren en managen. Het is dan flauw om steeds te verwijzen naar je eigen boeken.
Er worden per jaar duizenden managementboeken geschreven. En daar zitten elk jaar weer een paar goede bij. En sommige boeken blijven nog steeds goed en relevant (Denk aan "Think and Grow Rich" van Napoleon Hill, al meer dan 80 jaar!). Nu lees en verslind ik zelf ook nogal wat managementboeken. Omdat ik het leuk vind, omdat ik kan kijken of we er iets van kunnen leren voor onze dienstverlening of om te kijken of ik het kan gebruiken in een van onze volgende boeken.

 

 

Wij hebben thuis zelfs een heuse bibliotheek met managementboeken. Meer dan 30 jaar boeken en ideeën.

Wat zijn nu de boeken die ik aan zou raden? Dat hangt natuurlijk van het onderwerp of het probleem af. Reden om een overzicht te gaan maken. Zeg een top-zoveel-managementboeken, verdeeld over een aantal categorieën:

- klantgerichtheid

- leiderschap en strategie

- resultaatgericht organiseren en managen

- zelfmanagement en carriere

Alleen boeken? Nee, want tegenwoordig zijn er ook hele goede videos (denk aan de Ted-talks) waarin management-ideeën worden toegelicht. Ik zal daarom ook links opnemen naar goede video's.

 

De lijst is uiteraard niet in een keer te maken. Ik zal van tijd tot tijd een boek of video toevoegen.

Suggesties zijn uiteraard van harte welkom. Stuur dan even een mail. De lijst is te vinden onder het kopje "Inspi" en heeft een uitklapmenu naar de verschillende onderwerpen.