Competenties van resultaatgerichte leiders

Worden de taken en eigenschappen van resultaatgerichte leiders verbonden met de noodzaak om resultaatgericht te organiseren dan kunnen de noodzakelijke competenties gedefinieerd worden. 

Competenties die leiden tot een aantal resultaten. Om te beginnen zal in leider in staat moeten zijn om de toegevoegde waarde voor klanten  te definiëren. Vervolgens is het de taak van een leider om daar de juiste bevlogen medewerkers bij te creëren. Uiteraard zal een bevlogen leider dit allemaal niet zelf doen. Hij of zij zal de juiste mensen om zich heen verzamelen die met hem/haar de ingeslagen weg in gaan. Om dit allemaal te realiseren zal hij/zij:

- Passie voor het bedrijf en anderen daarvoor inspireren

- Focus op de klanten en de resultaten van het bedrijf en daarin ook steeds volharden

- Een goede discipline hebben om de resultaten te realiseren. om te vormen naar een Competenties die elke leider begrijpt en kan plaatsen binnen het resultaatgericht organiseren, transformeren en leiden. Een overzicht wat ook elke leider kan gebruiken om zijn eigen verbeterpunten te definiëren. (En een overzicht wat bij HR gebruikt kan worden voor de vorming van (toekomstige) leiders.)